I 1998/99 var jeg udvekslingselev i USA. Det var dengang, Clinton sad i Det Hvide Hus, fjenden hed Hussein og Britney sang Baby One More Time.   


På teenage-værelset i Roskilde drømte jeg om at gå på high school med Brenda og Brandon i Beverly Hills. Men da jeg søgte om at blive udvekslingselev, blev jeg placeret i sydstaten Arkansas i byen Evening Shade.


Her bor cirka 400 indbyggere, og vi fik fri fra skole, når jagten gik ind, bad fadervor inden basketball-kampene, og det var ikke usædvanligt at teenagere havde børn.


Igennem et helt år var mit liv identisk med mine amerikanske venners. Vi var forelsket i de samme drenge, stressede over de samme karakterer og glædede os til de samme fester. Men da året var omme, fløj jeg hjem til velfærdsdanmark. Og de blev. 


Kan den amerikanske drøm overleve i en by, hvor skolen er lukket og der ikke er meget andet end én diner, én tankstation og 100 meter hovedgade? Eller er drømmen at komme væk?


I september 2019 rejste jeg tilbage. Og blev mødt med historier om liv, død, kræft, børn og utallige ægteskaber. 


Velkommen til A place called Evening Shade.

AMANDA

MY BEST FRIEND

“My mom and dad got married when they got out of high school. His parents got married when they got out of high school. This is just what you do, you are in love and you get married.”

BRUCE

THE SENIOR

“I'm 38, and I've never seen the ocean.”

WESLEY

MY FIRST FRIEND

“I'm basically taking care of 8 kids”

BRANDICE

THE CHEERLEADER

“My grandma always said: When you cry it's beauce you pity yourself.”